• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Seçim Belediye Eğitim Sağlık Yaşam Spor Asayiş Çevre Genel Yerel Kültür - Sanat Ekonomi-Finans Dış Haberler Güvenlik Bilim ve Teknoloji
  • Ara
SON DAKİKA:
10:51
5 milyon Euro'luk rüşvet çarkı! İmamoğlu suç örgütü Capacity AVM'ye çökmeye kalktı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yeniden aday olan Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat'ın projeleri: Öğrenciler için gece kütüphaneleri, engelliler için 'Engelsiz Kütüphane ve Sinema'
Gündem
Yayınlanma: 09 Mart 2024 - 22:31

Yeniden aday olan Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat'ın projeleri: Öğrenciler için gece kütüphaneleri, engelliler için 'Engelsiz Kütüphane ve Sinema'

Gündem
09 Mart 2024 - 22:31
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yeniden aday olan Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat'ın projeleri: Öğrenciler için gece kütüphaneleri, engelliler için 'Engelsiz Kütüphane ve Sinema'

Yeni dönem projelerini tanıttığı toplantıda konuşan CHP’nin Beşiktaş Belediye Başkan adayı Rıza Akpolat, "Beşiktaş’taki öğrencilerin 2 temel sorunu var beslenme ve barınma. Üniversite ve metro önlerinde çorba araçlarımız var. Yeni dönemde gece kütüphaneleri açacağız. Mevcut olan kütüphanelerimizi 24 saat yaşayan kütüphaneler haline getireceğiz. Yapay zeka, inovasyon ve girişimcilik destek projesi hazırlıyoruz" dedi. 65 yaş için acil telefon hattını da hizmete sokacaklarını bildiren Akpolat, "Engelsiz Kütüphane ve Sinema’yı hayata geçiyoruz. Akülü şarj istasyonu talebi oldukça fazla planladık, yeni dönemde yapacağız" diye konuştu. 

Yeniden aday olan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, düzenlediği toplantıyla projelerini tanıttı. Mustafa Kemal Kültür Merkezi’ndeki lansman toplantısı, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik başta olmak üzere parti yöneticileri, meclis üyeleri, ilçelerin belediye başkan adayları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan programa bir video göndererek 5 yılda Beşiktaş’ta yapılan hizmetleri anlattı, 31 Mart seçimlerine ilişkin kazanma mesajı verdi.

‘Yaşayan Beşiktaş’ sloganıyla düzenlenen toplantıda önce 5 yılda yaptıkları projeleri anlatan Rıza Akpolat’, “‘Beşiktaş’ı Yaşatmak’ vizyonuyla yeni bir 5 yıla büyük bir heyecanla hazırlanıyoruz. Geleceğin tohumlarını atmaya ve diğer kentlere örnek olmaya devam edeceğiz. Bu dönem çocuk ağır ve diş sağlığı kliniğimiz var bu dönem kapsamını genişleteceğiz. Dikilitaş’ta yeni bir spor ve yaşam kompleksi hayata geçiyoruz. Bunun içerisinde bir kreşimiz de olacak. Çocuk kitapları festivali yapacağız. Birçok festival planladık ama ülkenin içerisinde bulunduğu durumdan dolayı iptal ettik. Bu dönem yarım kalan projelerimizi tamamlayacağız. 3 ve 4’üncü sınıfa giden çocuklarımızı bir araştırma yaparak hangi spor dalına yatkın olduklarını ölçeceğiz. Beşiktaş spor Kulübü ile iş birliği yaparak bu süreci yöneteceğiz. Oyuncak kütüphanesi açacağız” ifadelerini kullandı.

Gece kütüphaneleri açılacak

Gençlerin eğitimlerine önem verdiklerini belirten Akpolat, “Beşiktaş’taki öğrencilerim 2 temel sorunu var beslenme ve barınma. Üniversite ve metro önlerinde çorba araçlarımız var. Artık çorba içmenin bile zor olduğu bir dönemdeyiz. 4 yıldır bu araçlarımız insanların yoğun kullandığı yerlerde bekliyor. Yeni dönemde gece kütüphaneleri açacağız. Mevcut olan kütüphanelerimizi 24 saat yaşayan kütüphaneler haline getireceğiz. Yapay zeka, inovasyon ve girişimcilik destek projesi hazırlıyoruz. Çünkü gençlerin bu anlamda destek görmeleri gerekiyor. Projeyi bu dönem hizmete açıyoruz” dedi.

65 yaş üstü için acil telefon hattı

Kadınlara yönelik projelere değinen Akpolat, “İBB ile kadın sığınma evini ilçemize kazandırdık. Asıl adımı ilçemizde Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi açarak gerçekleştirdik. Şiddet gören ve boşanma aşamasındaki kadınların hukuki süreçlerini yönetiyoruz. İstihdam sorunu çözmek için yine İBB ile çalışıyoruz. ‘İstanbul sözleşmesi yaşatır’ diyoruz bu iddiamızdan hiç vazgeçmeyeceğiz. Evde yalnız yaşayan ileri yaşta birçok komşumuzun olduğunu gördük. Mimari ekibimiz evlerinin onların yaşamına uygun hale getiriyor. 65 yaş üstü yaşam ofisinde evde bakım, sağlık, kuaför, temizlik hizmetlerine bunu da ekledik. Yeni dönemde de bu hizmetlere devam edeceğiz. Alzheimer ve Demans Gündüz Yaşam Evi ile yaşlılarımızı yaşadıkları mahalleden koparmadan Mahalle Huzur Evi projemizi açacağız. Yerel Yaşlılık Eylem Planını da hayata geçireceğiz. Artık 65 yaş üstü vatandaşlarımızla ilgili acil bir telefon hattımız olacak” diye konuştu.

Engelsiz kütüphane ve sinema

Eskiden beri engelsiz Beşiktaş için projeler hayata geçirdiklerini anlatan Akpolat, “Engelsiz Kütüphane ve Sinema’yı hayata geçiyoruz. Akülü şarj istasyonu talebi oldukça fazla planladık, yeni dönemde yapacağız. Duyarlılığımızın en yüksek olduğu alanlardan bir tanesi can dostlarımız. Bu konuda önemli adımlar attık. İBB’den sonra 7 gün 24 saat hizmet veren tek ilçe belediyesiyiz. Bir can dostumuz ilçenin neresinde olursa olsun yaralanırsa en fazla 20-25 dakika içerisinde arkadaşlarımız olaya ulaşıp bütün tedavilerini yapıyor. Şu anda Beşiktaş’ta başıboş, kısırlaştırılmamış köpek sorunu yok” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ın kültür ve sanat kenti olduğunu söyleyen Akpolat, “Kabataş Transfer Merkezi yapılıyor. Turizm otobüslerinin kentte yarattığı yoğunluğu azaltmak adına önemli bir görev üstlenecek. Yeşil bir alan trafik sorunu çözecek. İsmet İnönü Spor Tesisini çağa uygun kulüplerin istediği niteliğe büründürerek hizmete açacağız. Amatör spor kulüplerimiz kendi maçlarını oynayabilecek. Beşiktaş birçok özelliğiyle kültür ve sanatın merkezidir. Biz bunu yaşatmaya devam etmek istiyoruz. Yeni dönemde Uluslararası Beşiktaş Festivali planımız var. Bizim dışarıya açılan en büyük markamız Beşiktaş Jimnastik Kulübüdür. Bunun yanında ilçenin kültür ve sanatla da anılması gerekir” dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
SON DAKİKA! MHP Kütahya teşkilatı feshedildi.
SON DAKİKA! MHP Kütahya teşkilatı feshedildi.
Kahramanmaraş'ta Okulda Silah Sesleri: Çok Sayıda Sağlık ve Polis Ekibi Yönlendirildi
Kahramanmaraş'ta Okulda Silah Sesleri: Çok Sayıda Sağlık ve Polis Ekibi Yönlendirildi
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter’den Gelecek Nesillere Yeşil Miras
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter’den Gelecek Nesillere Yeşil Miras
Can Holding soruşturması: Firari patronlar Mehmet Şakir Can ve Murat Can teslim oldu, haklarında ev hapsi kararı verildi
Can Holding soruşturması: Firari patronlar Mehmet Şakir Can ve Murat Can teslim oldu, haklarında ev hapsi kararı verildi
Son Haberler
SON DAKİKA! MHP Kütahya teşkilatı feshedildi.
SON DAKİKA! MHP Kütahya teşkilatı feshedildi.
5 milyon Euro'luk rüşvet çarkı! İmamoğlu suç örgütü Capacity AVM'ye çökmeye kalktı
5 milyon Euro'luk rüşvet çarkı! İmamoğlu suç örgütü Capacity...
Kahramanmaraş'ta Okulda Silah Sesleri: Çok Sayıda Sağlık ve Polis Ekibi Yönlendirildi
Kahramanmaraş'ta Okulda Silah Sesleri: Çok Sayıda Sağlık ve Polis...
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter’den Gelecek Nesillere Yeşil Miras
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter’den Gelecek...
Eczacıbaşı'nda iskontolu satış krizi: Yatırımcıdan 'Bize düşman mısınız?' tepkisi
Eczacıbaşı'nda iskontolu satış krizi: Yatırımcıdan 'Bize düşman...
Bulgar basınının hedefinde Rusya var
Bulgar basınının hedefinde Rusya var

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Politika
Dünya
Teknoloji
Magazin
Seçim
Belediye
Eğitim
Sağlık
Yaşam
Spor
Asayiş
Çevre
Genel
Yerel
Kültür - Sanat
Ekonomi-Finans
Dış Haberler
Güvenlik
Bilim ve Teknoloji
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dış Haberler
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.