• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Seçim Belediye Eğitim Sağlık Yaşam Spor Asayiş Çevre Genel Yerel Kültür - Sanat Ekonomi-Finans Dış Haberler Güvenlik Bilim ve Teknoloji
  • Ara
SON DAKİKA:
18:10
BEŞİKTAŞ’TA 23 NİSAN DÜNYA BARIŞ PARKI’NDA KUTLANACAK
11:58
Eski bakanın şirketine kartel cezası
09:06
Ataşehir Belediyesi'nde Onursal Adıgüzel dahil 19 şüpheli tutuklandı | Rüşvet ağının merkezinde hastane projeleri
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Politika
  3. MERAL AKŞENER YENİ PARTİ Mİ KURUYOR?
Politika
Yayınlanma: 10 Eylül 2016 - 14:00

MERAL AKŞENER YENİ PARTİ Mİ KURUYOR?

Politika
10 Eylül 2016 - 14:00
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
MERAL AKŞENER YENİ PARTİ Mİ KURUYOR?

İhraç kararının iptali için mahkeme yolunu tutan Akşener’in bundan sonra ne yapacağı merakla beklenirken, kulislerde yeni parti kurma girişimi için harekete geçtiği konuşuluyor

MHP’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gelinen noktada muhalif kanat mücadeleyi kaybetmiş gözüküyor. Darbe girişiminin yarattığı atmosfer kadar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu girişime karşı net bir tavır alan ilk muhalefet lideri olması da muhaliflerin parti içi mücadelelerini sekteye uğrattı.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre; ülkücü tabanda ülkenin bekası tehlikedeyken kişisel gelecek ve koltuk kavgasına girilemeyeceği kanaati hakim. Bahçeli’nin darbe girişimi sürecinde sergilemekte olduğu liderlikten de taban bir hayli memnun. MHP’de 1 Kasım sonrasında başlayan ve bugüne kadar aylardır devam eden olağanüstü kongre savaşı, 15 Temmuz sonrasında bir siyasi atmosferin bir anda alabora olmasıyla bitti denebilir. Parti içi hamlelerinde hareket alanı kazanan Bahçeli, partiyi bölme girişimi olarak gördüğü muhalif hareketin figürlerini daha rahat hamlelerle ve daha fazla gürültü patırtı koparmadan tasfiye etme zemini yakaladı. Bunun ilk göstergesi de muhalif kanattaki önemli isim olan Meral Akşener’in ihracı oldu. Akşener’in kulvar dışında kalması ne parti içinde ne de kamuoyunda beklendiği gibi fırtına koparmadı.

Yeni parti yolda

İhraç kararının iptali için mahkeme yolunu tutan Akşener’in bundan sonra ne yapacağı merakla beklenirken, kulislerde yeni parti kurma girişimi için harekete geçtiği konuşuluyor. Akşener, destekçilerine mahkeme süreciyle mücadelenin devam ettiği mesajını verirken, Sinan Ogan’ın ihracı sonrası MHP’ye geri dönüşünün 1.5 yılı bulması örneği dikkate alındığında bu hukuki savaştan sonuç alınması güç gözüküyor. Daha doğrusu Akşener kanadının bu kadar sabrının olmadığı ifade ediliyor. İşte bu noktada yeni partinin uygun atmosferde işler hale getirileceği kaydediliyor.


Hesaplaşma 2018’de

Muhalif kanattaki diğer isimler Koray Aydın Sinan Ogan ve Ümit Özdağ ise mücadelelerini devam ettirme kararlılığında. Bu isimlerin karargâhlarında atan nabza göre bu OHAL sürecinde parti içi mücadeleyi sürdürmek imkansız. “İmza toplama” ve “olağanüstü kongreye dönük mahkeme süreçlerinin takibi” için oluşturulan iki komite askıya alınmış durumda. Normalleşme sağlanıncaya kadar bu komiteler çalıştırılmayacak. Aydın, Ogan ve Özdağ’ın gözü ise genel merkezde. Mücadele büyük oranda Bahçeli’nin atacağı adımlara göre şekillendirilecek. Tabanla teması sürdüren bu üç muhalif isim, gerekirse, MHP liderinin daha önce açıkladığı 18 Mart 2018 tarihindeki olağan kurultayda hesaplaşmayı hedefliyor.

Kongre öne çekilebilir

Muhalif kanatta konuşulan bir yeni beklenti ise Mart 2017’ye kadar ilçe ve il kongrelerini tamamlayacak olan Bahçeli’nin, 15 Temmuz darbe girişiminin oluşturduğu atmosferi de dikkate alarak Mart 2018’deki büyük kongreyi, Mayıs veya Haziran 2017’ye çekebileceği yönünde. Genel merkezde ise MHP liderinin tutarlılığa gösterdiği özen nedeniyle Mart 2018 tarihinin pek değişeceği düşünülmüyor.

Ancak, “siyasette 24 saat uzun bir süre” sözü hatırlatılıyor, Yarın siyasi şartların farklı bir adım atmaya zorlayabileceği unutulmuyor. MHP’de yarının ne getireceği konusunda Bahçeli’den başka kimsenin bir fikri olmadığı görülüyor. 

# #
İlginizi Çekebilir
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL 81 İL BAŞKANINI ANKARAYA ÇAĞIRDI!
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL 81 İL BAŞKANINI ANKARAYA ÇAĞIRDI!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Böcek Ailesinin Ölümüyle İlgili Açıklama: İhmali Olanın Gözünün Yaşına Bakılmayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Böcek Ailesinin Ölümüyle İlgili Açıklama: İhmali Olanın Gözünün Yaşına Bakılmayacak
CHP'DE BELEDİYE BAŞKANLARI NASIL SEÇİLECEK ?
CHP'DE BELEDİYE BAŞKANLARI NASIL SEÇİLECEK ?
Meral Akşener: Yerel seçimlere İYİ Parti olarak gireceğiz
Meral Akşener: Yerel seçimlere İYİ Parti olarak gireceğiz
Son Haberler
BEŞİKTAŞ’TA 23 NİSAN DÜNYA BARIŞ PARKI’NDA KUTLANACAK
BEŞİKTAŞ’TA 23 NİSAN DÜNYA BARIŞ PARKI’NDA KUTLANACAK
AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA 5 İSİM TAHLİYE EDİLDİ
AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA 5 İSİM TAHLİYE EDİLDİ
Eski bakanın şirketine kartel cezası
Eski bakanın şirketine kartel cezası
Ataşehir Belediyesi'nde Onursal Adıgüzel dahil 19 şüpheli tutuklandı | Rüşvet ağının merkezinde hastane projeleri
Ataşehir Belediyesi'nde Onursal Adıgüzel dahil 19 şüpheli tutuklandı...
Vahim iddia: İskan alamayan müteahhit, Onursal Adıgüzel’in katıldığı cenazeyi basmış
Vahim iddia: İskan alamayan müteahhit, Onursal Adıgüzel’in katıldığı...
AK PARTİ BAKIRKÖY ,YEŞİLKÖYDE"Kİ YENİ İÇKİ RUHSATLARI VERİLMESİNE KARŞI ÇIKTI
AK PARTİ BAKIRKÖY ,YEŞİLKÖYDE"Kİ YENİ İÇKİ RUHSATLARI VERİLMESİNE KARŞI ÇIKTI

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Politika
Dünya
Teknoloji
Magazin
Seçim
Belediye
Eğitim
Sağlık
Yaşam
Spor
Asayiş
Çevre
Genel
Yerel
Kültür - Sanat
Ekonomi-Finans
Dış Haberler
Güvenlik
Bilim ve Teknoloji
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dış Haberler
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.