• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Seçim Belediye Eğitim Sağlık Yaşam Spor Asayiş Çevre Genel Yerel Kültür - Sanat Ekonomi-Finans Dış Haberler Güvenlik Bilim ve Teknoloji
  • Ara
SON DAKİKA:
10:51
5 milyon Euro'luk rüşvet çarkı! İmamoğlu suç örgütü Capacity AVM'ye çökmeye kalktı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Maltepe Belediyesi rüşvet davasında 5 tutuklu sanık tahliye edildi
Gündem
Yayınlanma: 28 Aralık 2022 - 20:58

Maltepe Belediyesi rüşvet davasında 5 tutuklu sanık tahliye edildi

Gündem
28 Aralık 2022 - 20:58
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Maltepe Belediyesi rüşvet davasında 5 tutuklu sanık tahliye edildi

Maltepe Belediyesi'nde rüşvet aldıkları iddia edilen 5'i tutuklu 21 sanığın yargılandığı davada 5 tutuklu sanık da tahliye edildi.

17. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Haydar Battal, Ferhat İşsever, Şevval Kesgin, Tuncel Özçelik, Yılmaz Ceyhan ve tutuksuz sanıklar katıldı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

"SİZ ÖRGÜT LİDERİ OLDUĞUMU KANITLAYIN BEN YEMİN EDİYORUM İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ DİPLOMAMI YIRTIP ATACAĞIM"

Eski Maltepe Belediyesi İmar Müdürü ve Başkan Yardımcısı olan şu anda ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Tasarım Müdür Yardımcısı olan tutuklu sanık Haydar Battal savunmasında, "Ben 2020 yılında belediyeden ayrılıp büyükşehir'e geçtim. Telefon kayıtlarım kanıt niteliğinde dosyada bulunuyor, örgüt liderliğiyle suçlanıyorum. İşim gereği ben telefonla görüşmek zorundayım. Ruhsat dediğimiz şey hemen verilebilecek bir şey değil ki, 50 evrak gerekiyor, yaklaşık 3-4 aylık bir süresi var. Siz örgüt lideri olduğumu kanıtlayın ben yemin ediyorum inşaat mühendisliği diplomamı yırtıp atacağım. Ben günde 50-60 vatandaş dinliyorum. Bana ulaşmak çok kolay ama beni sanki çok üst düzey biri olarak gösterilmişim. Nasıl böyle bir durumun içine düştüm anlamış değilim" dedi.

Eski Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı olan ve halen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın danışmanlığını yapan Melih Morsünbül savunmasında, "Devlet memuru anne babanın tek oğlu olarak hesap vermekten onur duyuyorum. İsimsiz ve cisimsiz şikayetler sonucu buradayım. 2020 yılında bir şafak operasyonuyla özgürlüğümden edildim. Benim görevim basın sorumlusu olduğundan tüm şikayetleri dinliyor, çok insanla iletişim kuruyordum. Ben insanların hayatını kolaylaştırmak için yasal bilgi verdiğim için suçlanıyorum. 2 savcının değiştiği bir dosyada neden hala somut deliller toplanmadı? Ne rüşvet aldım, ne de verdim. Kaderimi size bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

"BEN SAĞDA SOLDA SEYYAR SATICI KOVALADIM NASIL ÖRGÜT YÖNETİCİSİYİM"

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ferhat İşsever, "O kadar çok gevezeliğim var ki. Hangisinden başlasam. 2010 yılında taşeron olarak Maltepe Belediyesinde işe başladım. 2022 yılında gözaltına alınana kadar çalıştım. İddianamede Belediye Başkanı vs. ile ismim geçiyor ama hiç mal mülk yok. Ben sağda solda seyyar satıcı kovaladım nasıl örgüt yöneticisiyim. Zabıta Müdürü Ahmet İmamoğlu ile görüşmem var. Bu görüşme çok doğal çünkü kendisi benim müdürüm. Hasan Şeker benim 20 yıllık arkadaşım. Onun bir ruhsat işi vardı. Arkadaşımın da iskanı yoktu. Ben de mühendis arkadaşa rica ettim. Arkadaşım olduğu için resmi bir dil kullanmadım. Bunlar başımıza nasıl geldi hala hayretler içerisindeyim. Söyleyeceklerim bu kadar. İnanın mağdurum 222 gündür tutukluyum. 12 senedir belediyede çalışıyorum. Tek bir belgenin altında imzam yok" diye konuştu.

"BEN SEKRETERİM HİÇ KİMSEDEN PARA ALMADIM"

Savunma yapan tutuklu Seval Kesgin, "Ben gün içerisinde 80-100 kişiyle telefonlar görüşüyorum. Başkan yardımcılarının sekreterliğini yapıyorum. Ben sekreterim hiç kimseden para almadım. Biz emekçiyiz sadece. Ben cezaevinde her gün korkarak uyuyorum. Ben rüşvet alsaydım. 3 tane kredim olmazdı. Evim kira olmazdı. Şu an benim evimin kirasını annem babam ödüyor. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. 

Kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu bulunan Haydar Battal, Ferhat İşsever, Şevval Kesgin, Tuncel Özçelik ve Yılmaz Ceyhan'ın tahlisine karar verirken, diğer 14 sanık hakkındaki adli kontrol şartının da kaldırılmasına hükmetti.

İDDİANAME

İddianamede, şüpheliler Ferhat İşsever, Seval Kesgin ve Tuncel Ö., hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Rüşvet' ve 'İrtikap' suçlarından 11'er yıldan 25'er yıla kadar, Haydar Battal'ın ise 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma' ve 'Rüşvet' suçlardan 8 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Şüpheliler Ahmet Ö., Ahmet Z. İ., Haki D., Melih Morsümbül, Muharrem D., Muzaffer A. ve Ufuk Y., hakkında 'Rüşvet' ve 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' suçlarından 6'şar yıldan 16'şar yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, şüpheliler Bahattin T., Deniz E., Hasan Ş., Murat Ö., Kamber H., Ulaş G., Mehmet H. ve Nihat B.'nin de 'Rüşvet' suçundan 4'er yıldan 12'şer yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer şüpheliler Ömer E. ve Yılmaz C.'nin 'Örgüte üye olmamakla birlikte yardım etme' ve 'Rüşvet' suçlarından 6'şar yıldan 16'şar yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
SON DAKİKA! MHP Kütahya teşkilatı feshedildi.
SON DAKİKA! MHP Kütahya teşkilatı feshedildi.
Kahramanmaraş'ta Okulda Silah Sesleri: Çok Sayıda Sağlık ve Polis Ekibi Yönlendirildi
Kahramanmaraş'ta Okulda Silah Sesleri: Çok Sayıda Sağlık ve Polis Ekibi Yönlendirildi
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter’den Gelecek Nesillere Yeşil Miras
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter’den Gelecek Nesillere Yeşil Miras
Can Holding soruşturması: Firari patronlar Mehmet Şakir Can ve Murat Can teslim oldu, haklarında ev hapsi kararı verildi
Can Holding soruşturması: Firari patronlar Mehmet Şakir Can ve Murat Can teslim oldu, haklarında ev hapsi kararı verildi
Son Haberler
SON DAKİKA! MHP Kütahya teşkilatı feshedildi.
SON DAKİKA! MHP Kütahya teşkilatı feshedildi.
5 milyon Euro'luk rüşvet çarkı! İmamoğlu suç örgütü Capacity AVM'ye çökmeye kalktı
5 milyon Euro'luk rüşvet çarkı! İmamoğlu suç örgütü Capacity...
Kahramanmaraş'ta Okulda Silah Sesleri: Çok Sayıda Sağlık ve Polis Ekibi Yönlendirildi
Kahramanmaraş'ta Okulda Silah Sesleri: Çok Sayıda Sağlık ve Polis...
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter’den Gelecek Nesillere Yeşil Miras
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter’den Gelecek...
Eczacıbaşı'nda iskontolu satış krizi: Yatırımcıdan 'Bize düşman mısınız?' tepkisi
Eczacıbaşı'nda iskontolu satış krizi: Yatırımcıdan 'Bize düşman...
Bakan Soylu'dan bomba iddia: Bir süre önce İmamoğlu saygılarını sunarak beni aradı
Bakan Soylu'dan bomba iddia: Bir süre önce İmamoğlu saygılarını sunarak beni aradı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Politika
Dünya
Teknoloji
Magazin
Seçim
Belediye
Eğitim
Sağlık
Yaşam
Spor
Asayiş
Çevre
Genel
Yerel
Kültür - Sanat
Ekonomi-Finans
Dış Haberler
Güvenlik
Bilim ve Teknoloji
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dış Haberler
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.