• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Seçim Belediye Eğitim Sağlık Yaşam Spor Asayiş Çevre Genel Yerel Kültür - Sanat Ekonomi-Finans Dış Haberler Güvenlik Bilim ve Teknoloji
  • Ara
SON DAKİKA:
18:40
Türk Hava Yolları İstanbul'dan Erivan seferlerine başladı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kobani davasında karar açıklandı! Selahattin Demirtaş'a 28, Ahmet Türk'e 10 ve Figen Yüksekdağ'a 30 yıl hapis cezası
Gündem
Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 - 16:37

Kobani davasında karar açıklandı! Selahattin Demirtaş'a 28, Ahmet Türk'e 10 ve Figen Yüksekdağ'a 30 yıl hapis cezası

Gündem
16 Mayıs 2024 - 16:37
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kobani davasında karar açıklandı! Selahattin Demirtaş'a 28, Ahmet Türk'e 10 ve Figen Yüksekdağ'a 30 yıl hapis cezası

Son dakika: 6-8 Ekim 2014'te Kobani'deki olayları gerekçe göstererek yapılan eylemlere ilişkin davada sona gelindi. Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da içinde olduğu 108 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Kobani davasında mahkeme, Selahattin Demirtaş'a 28, Ahmet Türk ve Emine Ayna'yı 10, Figen Yüksekdağ'ı 30 yıl hapis cezasına çarptırdı. Altan Tan ve Ayhan Bilgen ise beraat etti.

Dava, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki 1800 kişilik salonda görüldü. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davada 18'i tutuklu, 18'i tutuksuz, 72'si de firari 108 sanık var. Duruşmada, mahkeme başkanı dosyaya gelen evrak bulunduğunu belirterek sanık avukatlarına söz verdi. Duruşma, avukatların beyanlarının alınmasıyla devam etti.

Screenshot_6

KARAR AÇIKLANDI

6-8 Ekim 2014'te çıkan sokak eylemlerine ilişkin Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davada kararlar açıklandı.

f

DEMİRTAŞ'A 28 YIL HAPİS CEZASI

6-8 Ekim Davası'nda yargılanan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a 28 yıl 6 ay hapis cezası ile tutukluluk halinin devamına karar verildi.

sl

YÜKSEKDAĞ'A ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN 30 YIL HAPİS

6-8 Ekim olayları davasında Figen Yüksekdağ, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçundan 2 yıl, iki ayrı terör örgütü propagandası suçundan 3 yıl, seçim yasaklarına aykırı hareket etmekten ise 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yüksekdağ, toplamda 30 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

EMİNE AYNA'YA 10 YIL HAPİS

Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin davada eski HDP Milletvekili Emine Ayna'ya 10 yıl hapis cezası verildi

tr

AHMET TÜRK'E 10 YIL HAPİS

Ahmet Türk 10 yıl hapis cezası çarptırıldı, Altan Tan ve Ayhan Bilgen'in beraat etti.

HDP'Lİ İSİMLERE HAPİS CEZALARI

Eski HDP MYK üyeleri Ali Ürküt "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçuna yardım"dan 13 yıl 4 ay, "suç işlemeye tahrik" suçundan da 4 yıl 6 ay, Alp Altınörs aynı suçlardan sırasıyla 18 yıl ve 4 yıl 6 ay, Bülent Barmaksız ise 16 yıl ve 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eski HDP milletvekili Ayla Akat Ata "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl 9 ay, partinin eski PM üyeleri Ayşe Yağcı ve Aynur Aşan ise 9'ar yıl hapis cezası aldı. Ayla Akat Ata ve Ayşe Yağcı'nın tahliyelerine karar verildi.

Eski HDP Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Altan Tan, Ayhan Bilgen ile diğer sanıklardan Berfin Özgü Köse, Bircan Yorulmaz, Can Memiş, Emine Beyza Üstün ise üzerlerine atılı suçlardan beraat etti.

GÜLTEN KIŞANAK'A TAHLİYE

6-8 Ekim olayları davasında "devletin birliğini ve ülkü bütünlüğünü bozma" suçundan beraat eden, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırılan Gültan Kışanak'a tahliye kararı verildi.

DURUŞMA SALONUNDA PROTESTO

130 sayfalık kararın açıklandığı sırada salonda Kürtçe sloganlar atıldı. Mahkeme heyeti, protesto nedeniyle kararı bir süre okuyamadı. Avukatlar da sıralara vurup slogan attı ve salonu terk etti.

2

NE OLMUŞTU?

Suriye'deki iç savaş nedeniyle terör örgütü DEAŞ'ın Kobani'ye saldırması üzerine Ekim 2014'te HDP yönetimi ile terör örgütü PKK elebaşları sokağa çıkma çağrısında bulunmuş, çok sayıda yerde yasa dışı gösteriler olmuş, siviller hedef alınmıştı.

Bunun üzerine aralarında İstanbul, Ankara, Bursa ve Diyarbakır'ın da olduğu 35 il ve 96 ilçede yasa dışı gösteriler başlatılmış, kolluk güçlerinin yanı sıra siviller de hedef alınmıştı.

3

Olaylarda 37 kişi hayatını kaybetti, 761 kişi yaralandı, 197 okul yakıldı, 269 kamu binası tahrip edildi, 1731 ev ve iş yeri yağmalandı, 1230 araç kullanılamaz hale getirildi.

1

Savcı, esas hakkındaki mütalaasında sanıklar Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ hakkında "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan birer kez, olaylar sırasında hayatını kaybeden 6 kişi için de 6'şar kez olmak üzere toplam 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etmişti.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İmamoğlu'nun avukatından savcıya skandal teklif! İtiraf pazarlığına koyuldu
İmamoğlu'nun avukatından savcıya skandal teklif! İtiraf pazarlığına koyuldu
Rojin Kabaiş’in babasının tehdit iddialarına soruşturma
Rojin Kabaiş’in babasının tehdit iddialarına soruşturma
Benzin ve motorine zam geliyor
Benzin ve motorine zam geliyor
CHP’li Deniz Yavuzyılmaz: ABD, ‘Halkbank davası kozunu’ sahaya sürdü
CHP’li Deniz Yavuzyılmaz: ABD, ‘Halkbank davası kozunu’ sahaya sürdü
Son Haberler
Türk Hava Yolları İstanbul'dan Erivan seferlerine başladı
Türk Hava Yolları İstanbul'dan Erivan seferlerine başladı
İmamoğlu'nun avukatından savcıya skandal teklif! İtiraf pazarlığına koyuldu
İmamoğlu'nun avukatından savcıya skandal teklif! İtiraf pazarlığına...
Rojin Kabaiş’in babasının tehdit iddialarına soruşturma
Rojin Kabaiş’in babasının tehdit iddialarına soruşturma
Benzin ve motorine zam geliyor
Benzin ve motorine zam geliyor
CHP’li Deniz Yavuzyılmaz: ABD, ‘Halkbank davası kozunu’ sahaya sürdü
CHP’li Deniz Yavuzyılmaz: ABD, ‘Halkbank davası kozunu’ sahaya...
Onay Bakanlıktan: Cemaatin inşaatı için 130 ağaca ‘idam fermanı’
Onay Bakanlıktan: Cemaatin inşaatı için 130 ağaca ‘idam fermanı’

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Politika
Dünya
Teknoloji
Magazin
Seçim
Belediye
Eğitim
Sağlık
Yaşam
Spor
Asayiş
Çevre
Genel
Yerel
Kültür - Sanat
Ekonomi-Finans
Dış Haberler
Güvenlik
Bilim ve Teknoloji
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dış Haberler
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.