• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Seçim Belediye Eğitim Sağlık Yaşam Spor Asayiş Çevre Genel Yerel Kültür - Sanat Ekonomi-Finans Dış Haberler Güvenlik Bilim ve Teknoloji
  • Ara
SON DAKİKA:
22:04
ABD, Esenyurt'taki tekstil firmasını kara listeye aldı!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. SARAY'DA EKREM İMAMOĞLU KRİZİ!
Gündem
Yayınlanma: 26 Haziran 2020 - 14:32

SARAY'DA EKREM İMAMOĞLU KRİZİ!

Gündem
26 Haziran 2020 - 14:32
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
SARAY'DA EKREM İMAMOĞLU KRİZİ!

Saraya yakın kaynaklara göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngiltere'deki müzayede de satışa çıkan Fatih Sultan Mehmet tablosunu alması Sarayı karıştırdı. Venedikli ressam Gentile Bellini’ye ait olduğu bilinen üç Fatih Sultan Mehmet portresinden, özel koleksiyondaki tek örnek bugün Londra’da satışa sunuldu. Tablo, 6.5 milyon liraya İBB tarafından satın alındı.

Saraya yakın kaynaklara göre İBB Fatih Sultan Mehmet'in tablosunu alması Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarına atılmış bir gol olarak nitelendirilmiş.

İddialara göre Recep Tayyip Erdoğan olaya sinirlenerek danışmanlarından konu hakkında araştırma yapılması ve acilen kendisine bilgi verilmesini talep etti,iddialar göre olaya hayli sinirlenen Recep Tayyip Erdoğan yanımızda bu kadar insan varken neden bana bilgi verilmedi bu tabloyu neden biz alamadık diye yüksek sesle danışmanlarına serzlenişte bulunarak sorumluların bulunmasını istemiş.

Sosyal medyada "İnternet üzerinden sadece bir kaç yüz kişinin izlediği konserlere milyonlarca lira harcamak yerine bu ve benzeri milli, kültürel değerlerin Türkiye'ye dönmesini sağlamak gerekir" görüşü hakim oldu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ve CHP yönetimine destek verildi.

Son dakika... İBB Fatih Sultan Mehmet'in portresi satın aldı! 6.5 milyon lira...

PORTRENİN ÖZELLİKLERİ

Gentile Bellini’nin en önemli resimleri arasında sayılan ve tuval üzerine yağlı boya çalışılmış yapıtın eni 33,4; boyu ise 45,4 santimetre. Tablonun sağ alt köşesinde Latin harfleriyle not düşülen tarih ise 25 Kasım 1480.

Fatih Sultan Mehmet’in portresinde yer alan ikinci kişinin kim olduğu ise hala bilinmiyor. Christie’s müzayede salonunda İslam ve Hindu Sanat Eserleri sorumlusu olarak çalışan Sara Plumby’e göre, tablodaki kişinin kim olduğu hakkında iki farklı teori bulunuyor.

Bunlardan birincisi ikinci figürün, padişahın üç oğlundan biri olduğu. Ancak, tablodaki ikinci kişinin II. Mehmet ile arasındaki yaş farkının az olması bu iddiayı çürütüyor.

Diğer iddianın sahipleri ise tablodaki figürün beyaz tenli ve tıraşlı olmasından yola çıkarak, Batılı bir kişi olduğunu ileri sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Silivri 4. Etap Sosyal Konutları'nın noter huzurunda yapılan kura çekiliş töreninin ardından basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

"TABLONUN İSTANBUL'A KAZANDIRILMASI TÜYLERİMİ DİKEN DİKEN EDEN BİR SEVİNÇ KAYNAĞI"

İmamoğlu, "İngiltere'de dünkü müzayedede Fatih Sultan Mehmet'in tablosu İBB tarafından satın alındı. İstanbul'a ne zaman gelecek ve nerede, nasıl sergilenecek" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Sanırım detayları bugün belli olur. İstanbul'da kalıcı sergilenmesi için -her zaman yaptığımız gibi- bu işin uzmanları ile en şeffaf bir biçimde, İstanbul'un valisinden insanına kadar, onların da fikirlerini alarak karar vereceğiz. İstanbul'u bize hediye eden büyük padişahı, onun yaşadığı dönemde yapılan bir eserin İstanbul'a kazandırılması, dünden beri benim tüylerimi diken diken eden bir sevinç kaynağı. Onun en iyi şekilde kalıcı sergilenmesini sağlayacağız. İlk etapta benim gönlümden geçen İBB Saraçhane'de insanların yoğun bir ziyaretle onu görme zevkini elde edebilecekleri bir modelle sergilenmesi arzum var. Ama bu benim şahsi arzum. Bunu uzmanlarla ve kamuoyu ile paylaşarak, bu eserin kalıcı sergilenmesi konusunda ne yapabileceğimizi tartışacağız. Bu, benim tek başıma verebileceğim bir karar değil."

"BİRÇOK DİZİYE 13-14 MİLYON PARALAR ÖDENDİ"

Fiyatı yüksek bulunup israf eleştirilerinin olduğu hatırlatılması üzerine İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim maneviyatımı ölçecek bir para miktarı yok.Çok değerli, ülkemize ait olduğunu hissettiğim, bu şehirde olmasını gerekli bildiğim bir eserin dünya çapındaki bir müzayededeki satışına katıldık ve aldık. Dolayısıyla bu bir israf değildir. Şu an sosyal konut üretme misyonu olan KİPTAŞ'tayız. Bu kurumdan, birçok diziye 13-14 milyon paralar ödendi bundan birkaç sene önce. Baktığınızda hukuken hiçbir sorun gözükmüyor; ama vicdanen çok sorunlu işler var. Onun için o işlerin yanında bizim yaptığımız israfın adını bile anamazlar. Ama ben manen gurur duyuyorum. Maneviyatımın parayla ölçülecek tarafı yok."

İlginizi Çekebilir
ABD, Esenyurt'taki tekstil firmasını kara listeye aldı!
ABD, Esenyurt'taki tekstil firmasını kara listeye aldı!
SON DAKİKA: WhatsApp’ta Gizlilik Alarmı! Kapalı Grup Paylaşımı Tutuklamayla Sonuçlandı
SON DAKİKA: WhatsApp’ta Gizlilik Alarmı! Kapalı Grup Paylaşımı Tutuklamayla Sonuçlandı
AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA 5 İSİM TAHLİYE EDİLDİ
AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA 5 İSİM TAHLİYE EDİLDİ
Eski bakanın şirketine kartel cezası
Eski bakanın şirketine kartel cezası
Son Haberler
ABD, Esenyurt'taki tekstil firmasını kara listeye aldı!
ABD, Esenyurt'taki tekstil firmasını kara listeye aldı!
CHP’li Ataşehir Belediyesi’ndeki kirli çarkta ‘Ekrem İmamoğlu’ modeli! Rüşvet paraları hiyerarşiye göre paylaşılmış!
CHP’li Ataşehir Belediyesi’ndeki kirli çarkta ‘Ekrem İmamoğlu’...
SON DAKİKA: WhatsApp’ta Gizlilik Alarmı! Kapalı Grup Paylaşımı Tutuklamayla Sonuçlandı
SON DAKİKA: WhatsApp’ta Gizlilik Alarmı! Kapalı Grup Paylaşımı...
BEŞİKTAŞ’TA 23 NİSAN DÜNYA BARIŞ PARKI’NDA KUTLANACAK
BEŞİKTAŞ’TA 23 NİSAN DÜNYA BARIŞ PARKI’NDA KUTLANACAK
AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA 5 İSİM TAHLİYE EDİLDİ
AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA 5 İSİM TAHLİYE EDİLDİ
Turpun faydaları nelerdir?
Turpun faydaları nelerdir?

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Politika
Dünya
Teknoloji
Magazin
Seçim
Belediye
Eğitim
Sağlık
Yaşam
Spor
Asayiş
Çevre
Genel
Yerel
Kültür - Sanat
Ekonomi-Finans
Dış Haberler
Güvenlik
Bilim ve Teknoloji
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dış Haberler
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.