Son dakika haberi: İstanbul'da, Bakırköy, Kadıköy, Ataşehir, Kartal ve Maltepe’den sonra Beşiktaş Belediyesi’ndeki işçiler ile Belediye yönetimlerinin anlaşamaması ve DİSK Genel İş Sendikasının MHP Belediye ile anlaşması herkesi şaşırtmış durumda.

DİSK’e bağlık Genel-İş Sendikası ile MHP 'li Silivri Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
DİSK GENEL İŞ NE YAPIYOR...?SORULAR :1). ÖRGÜTLÜ OLDUĞUNUZ KAÇ AKP BELEDİYESİ VAR...?2). SİZİN ÖRGÜTLENMENİZE ENGEL ÇIKARMAYAN BELEDİYELER HANGİ PARTİLERİN BELEDİYELERİDİR...?3).BU İKTİDAR DÖNEMİNDE KAÇ "AKP" BELEDİYESİNDE GREV VEYA DİRENİŞ YAPTINIZ...?4). İŞÇİLERİNE, CHP BELEDİYELERİNDEN DAHA FAZLA ÜCRET VE SOSYAL HAK VEREN, BAŞKA PARTİLERİN YÖNETİMİNDE OLAN KAÇ BELEDİYE VAR...?5). NEDEN, SADECE, DİSK'E SAYGIYLA, SEMPATİYLE DESTEK OLAN CHP BELEDİYELERİNDE GREV VE DİRENİŞ YAPMAKTASINIZ...?6).SİZE GÖRE ; "SINIF SENDİKACILIĞI" SADECE DAHA ÇOK EKONOMİK HAKTANMI İBARETTİR...?GERİCİLİĞE, FAŞİZME KARŞI DEMOKRASİ CEPHESİNE ÖNCÜLÜK YAPMAK GÖREVİ ANLAMSIZMIDIR...?DİSK GENEL İŞ , CHP 'Yİ VE BELEDİYE BAŞKANLARINI PANDEMİ DÖNEMİNDE ZOR DURUMDA BIRAKMAKLA NEYİ AMAÇLIYOR?-Belediyelerin yapması gereken hizmetler aksayacak,
-İhtiyaç sahiplerine belediyelerin yaptığı yardımlar yapılmayacak,
-çöpler toplanmayacak ve adam boyu biriken çöp yığınları nedeniyle CHP’li Belediye yönetimleri, ilçe halkının tepkilerinin muhatabı olacaktır.
DİSK’in var olmasında en büyük katkıyı sağlayan SHP ve Cumhuriyet Halk Partisidir. 12 Eylül döneminde kapatılan DİSK’in yeniden açılmasını sağlayan SHP’dir.
Bugün 33 iş kolunun hiç birinde bir varlık gösterememiş olmasına karşın sadece GENEL-İŞ Sendikasıyla ayakta kalabilmiş olması CHP’li belediyeler sayesindedir. Toplam 184 bin Üyesi olan DİSK’in 110 bin Üyesi GENEL-İŞ Sendikasında ise bu sendikanın var oluş nedeni de yine CHP’li belediyeler sayesindedir.
CHP’nin DİSK konusunda özel bir hassasiyeti olmasına rağmen, DİSK’in CHP konusunda aynı hassasiyeti bulunmamaktadır.
DİSK’te Genel Başkanlık veya Genel Sekreterlik yapan tüm arkadaşlarımız SHP’den ve CHP’den milletvekili seçilmiş olmasına rağmen,
GENEL-İŞ Sendikasının CHP’li Belediyelerde kolaylıkla örgütlenmesine olanak sağlanmasına rağmen DİSK ve DİSK’e bağlı GENEL-İŞ Sendikası CHP’li Belediyeleri koruma kollama konusunda aynı hassasiyeti göstermemektedir.
AKP’li Belediyelerin hemen tamamında örgütü olan HAK-İŞ’e bağlı, HİZMET-İŞ Sendikasına kayıtlı işçiler CHP’li Belediyelerde çalışanların üçte birine denk gelen ücretle çalışırken o belediyelerde hiçbir eylem yapılmazken AKP’li belediyelerde çalışanların üç katı ücret ve sosyal haklara sahip olan CHP’li belediyelerde çalışan işçilerin hemen her fırsatta “GREV” kararı alabilmiş olmasını iyi niyet veya hak arama iddiası ile izah etmek mümkün değildir. Belediye yönetimleri her türlü müzakere ve uzlaşmaya hazır olduklarını ifade etmiş olmalarına karşın, sendika yöneticileri grev konusunda ısrarcı olmaya devam etmişlerdir.
Grev kararı alınan dört ilçenin her birinde 500 bin insan yaşamaktadır.
Söz konusu ilçelerin her birinde seçilmiş olan Belediye Başkanları en az 120-150 bin seçmenin desteğini alarak Belediye Başkanı seçilmişlerdir. Alınan bu grev kararlarıyla CHP’ye oy veren seçmenlerimizde ne yazık ki vebal altında kalmaktadır.
GENEL-İŞ Sendikası, AKP’li Belediyelerde çalışan işçilerin üç katı ücret ve sosyal haklara sahip olan ve her bir belediyede yaklaşık 2 bin kişiyi ilgilendiren bu grev kararlarıyla; yüzbinlerle ifade edilen ilçe halkını mağdur etmekte ve CHP’li Belediye yönetimlerini yıpratmaktadır.Pandemi döneminde CHP Belediyelerde DİSK Genel İş Yöneticilerinin bu tavrı ve CHP İl Başkanlığında yönetici olmalarıda hayli ilginç ....





