• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Seçim Belediye Eğitim Sağlık Yaşam Spor Asayiş Çevre Genel Yerel Kültür - Sanat Ekonomi-Finans Dış Haberler Güvenlik Bilim ve Teknoloji
  • Ara
SON DAKİKA:
07:19
CHP’li Ataşehir Belediyesi’ndeki kirli çarkta ‘Ekrem İmamoğlu’ modeli! Rüşvet paraları hiyerarşiye göre paylaşılmış!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 16 milyon eve tapu geliyor
Ekonomi
Yayınlanma: 23 Nisan 2018 - 13:46

16 milyon eve tapu geliyor

Ekonomi
23 Nisan 2018 - 13:46
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
16 milyon eve tapu geliyor

Hükümet, devletle ihtilaflı olan 16 milyon bağımsız birimin tapu sorununu çözmek için çalışma başlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen haftaki konuşmasında tapu sözü vermişti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “İstanbul’u bize verin bütün tapuları size vereceğim. Evet tapusuz yerlere tapu dağıtacağım elli yıldır orada oturuyorsa ananızın ak sütü gibi helal olsun” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından AKP’den hamle geldi.

Hükümet, devletle ihtilaflı olan 16 milyon bağımsız birimin tapu sorununu çözmek için çalışma başlattı. Yapıların yüzde 60'ını oluşturan konut ve dükkan gibi taşınmazların imar tapusu yerine yalnızca arsa payı tapusu olması nedeniyle yaşanan sorun da böylece aşılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hazırladıkları Yapı Kayıt Belgesi çalışmasının Türkiye'deki yaklaşık 25-26 milyon civarında bağımsız birimin yüzde 60'ını ilgilendirdiğini belirterek, "Vatandaşlar bu yapılarını bize bildirdikten sonra belli bir ücreti ödeyecek" dedi.

Sabah’tan Barış Şimşek’in haberine göre; Bakan Özhaseki artık kentsel dönüşüm için yüzde 100 yerli malzeme kullanılan belediyelere de yüzde 0 faizli kredi vereceklerini açıkladı. Özhaseki, bu çalışmanın bir hafta gibi kısa bir sürede Meclis'e gelebileceğini anlattı. Şu anda 13 milyon bağımsız birimin devletle ihtilaflı olduğunu kaydeden Özhaseki, "Vatandaş nezdinde bu konu 6 aydır tartışılıyor. Çünkü 6 aydır biz çalıştığımız için bu dışarıya yansıdığından dolayı çok söylenmeye başladı. En son 2 haftadır da Kemal Kılıçdaroğlu bu çalışmayı ya bilerek veya bilmeyerek Pendik ile ilgili 'tapularınızı vereceğiz' diye konuştu” ifadelerini kullandı.

CEZA YAZILMIYOR YIKILMIYOR

İmara aykırılıklar, işgaller olduğunu ifade eden Özhaseki, "Bu ülkede yüzde 60 mülk sahibi devletle ihtilaflıysa buna bir çözüm getirmemiz lazım. İmara aykırılıktan bahsettiğimizde 'Şu andaki kanuni mevzuat uygulansın' diyorsanız iki tane kanuni mevzuat var. Para cezası yazacaksınız veya yıkacaksınız. Bunu da belediyeler yapacak. Hangi belediye yapıyor? AK Partili mi CHP'li belediyeler mi? Hiçbiri yapamıyor" dedi. İzmir'in yüzde 62'sinin Sarıyer ve Üsküdar gibi ilçelerde ise yapıların yüzde 80'inin bu kapsamda olduğunu anlatan Özhaseki, şöyle konuştu: "Adam 10 katlı apartman yapıyor, bahçesinde 50 metrelik bir taşkınlık var diye tüm binayı yıkmak doğru olur mu? Ama kanun hem ceza yaz, hem yık diyor. Belediyeler ne yapıyorlar? Müfettişler geliyor, 'Bu binalar ne oluyor?' diyor. Birbirimizi kandırmaya devam ediyoruz böyle. Belediye başkanı savunmasında 'Onların hepsini ben tespit ettim' diyor. 150 bin tane konut varsa kendi bölgesinde 140 bin tanesi bu durumda. '140 bin taneyi yıkacağım ben niyetim var' diyor. İhaleye çıktığında da kimse gelmiyor. 'Üç ay sonra yine ihaleye çıktım yine yıkamadım. 10 kere denedim, kimse yıkamıyor' diyor."

İlginizi Çekebilir
Gençlerdeki suç oranı neden zirve yaptı? Çarpıcı anketten 'ekonomi' çıktı
Gençlerdeki suç oranı neden zirve yaptı? Çarpıcı anketten 'ekonomi' çıktı
TP Petrol ve Zülfikarlar için kritik karar!
TP Petrol ve Zülfikarlar için kritik karar!
Eczacıbaşı'nda iskontolu satış krizi: Yatırımcıdan 'Bize düşman mısınız?' tepkisi
Eczacıbaşı'nda iskontolu satış krizi: Yatırımcıdan 'Bize düşman mısınız?' tepkisi
Vera GYO’da Neler Oluyor? AVM Ortada Yok, Milyarlık Projede Belirsizlik Sürüyor
Vera GYO’da Neler Oluyor? AVM Ortada Yok, Milyarlık Projede Belirsizlik Sürüyor
Son Haberler
CHP’li Ataşehir Belediyesi’ndeki kirli çarkta ‘Ekrem İmamoğlu’ modeli! Rüşvet paraları hiyerarşiye göre paylaşılmış!
CHP’li Ataşehir Belediyesi’ndeki kirli çarkta ‘Ekrem İmamoğlu’...
SON DAKİKA: WhatsApp’ta Gizlilik Alarmı! Kapalı Grup Paylaşımı Tutuklamayla Sonuçlandı
SON DAKİKA: WhatsApp’ta Gizlilik Alarmı! Kapalı Grup Paylaşımı...
BEŞİKTAŞ’TA 23 NİSAN DÜNYA BARIŞ PARKI’NDA KUTLANACAK
BEŞİKTAŞ’TA 23 NİSAN DÜNYA BARIŞ PARKI’NDA KUTLANACAK
AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA 5 İSİM TAHLİYE EDİLDİ
AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA 5 İSİM TAHLİYE EDİLDİ
Eski bakanın şirketine kartel cezası
Eski bakanın şirketine kartel cezası
CHP'den 15 milletvekili İYİ Parti'ye geçiyor
CHP'den 15 milletvekili İYİ Parti'ye geçiyor

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Politika
Dünya
Teknoloji
Magazin
Seçim
Belediye
Eğitim
Sağlık
Yaşam
Spor
Asayiş
Çevre
Genel
Yerel
Kültür - Sanat
Ekonomi-Finans
Dış Haberler
Güvenlik
Bilim ve Teknoloji
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dış Haberler
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.