• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Seçim Belediye Eğitim Sağlık Yaşam Spor Asayiş Çevre Genel Yerel Kültür - Sanat Ekonomi-Finans Dış Haberler Güvenlik Bilim ve Teknoloji
  • Ara
SON DAKİKA:
00:12
İBB ve Bakırköy Belediyesi yöneticilerinin yargılandığı "suç örgütü" davasında rüşvet ve talimat tartışması
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. E-Nabız'ın Katar'a Satışıyla Patlak Veren Skandal! 'Bakanlık Binasında Çalışanı Alıkoydular'
Gündem
Yayınlanma: 10 Ekim 2024 - 10:54

E-Nabız'ın Katar'a Satışıyla Patlak Veren Skandal! 'Bakanlık Binasında Çalışanı Alıkoydular'

Gündem
10 Ekim 2024 - 10:54
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
E-Nabız'ın Katar'a Satışıyla Patlak Veren Skandal! 'Bakanlık Binasında Çalışanı Alıkoydular'

Sağlık verilerinin kayıtlı bulunduğu e-Nabız uygulamasının Katar’a satıldığını ifşa eden şirket ve Sağlık Bakanlığı danışmalarına, geçen yıl bakan yardımcısı Şuayip Birinci tarafından dava açıldı. Davadan tüm sanıklar beraat ederken, bakanlık danışmanlarının maruz bırakıldığı baskı, tehdit ve bakanlıkta alıkonulma skandalı ortaya çıktı.

Türk vatandaşlarının sağlık verilerinin kayıtlı olduğu e-Nabız uygulamasının Katar’a satıldığı iddiası, geçen yıl uzun süre gündemden düşmemişti. Olay, uygulamayı ilk tasarlayan şirket olan Bilbest adlı firmanın, sistemi devam ettiren "Tiga" firmasından “e-Nabız uygulamasını Katar’a kendi mülkiyetindeymiş gibi satması” nedeniyle şikayetçi olmasıyla duyuldu.

Bilbest'in, Tiga ile yakınlığı dolayısıyla Sağlık Bakanlığını da suçlamasının ardından bakanlığın uluslararası danışmanlığını yapan Umut Elmas, Tiga aleyhinde bir sosyal medya paylaşımı yapınca silmesi istendi, silmeyince de işine son verildi. Bakan yardımcısı Şuayip Birinci de, Elmas’ın da aralarında olduğu bakanlık danışmanları ve Bilbest hakkında, “ihaleye fesat ve rüşvet” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu, bunun üzerine dava da açıldı.

E-Nabız'ın Katar'a Satışıyla Patlak Veren Skandal! 'Bakanlık Binasında Çalışanı Alıkoydular' - Resim : 1
Sağlık Bakanlığı Yardımcısı Şuayip Birinci

'SATIŞI DEŞİFRE ETTİK DİYE İNTİKAM ALDILAR'

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, olaydaki son durumla ilgili bir yazı kaleme aldı. Gerekçeli kararı inceleyen Terkoğlu'nun aktardığına göre; Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi, geçen mayıs ayında, sağlık bakan yardımcısının şikâyetiyle başlayan davada, danışmanlar hakkında beraat kararı verdi. Sanıklar, e-Nabız uygulamasının Katar’a satılmasının deşifre edilmesi nedeniyle kendilerinden intikam alındığını, bu nedenle de haklarında böyle bir kumpas davası açıldığını söyledi. Mahkeme de beraat kararında bu ifadelere yer verdi.

'TÜRKİYE'DE EKMEK YEDİRMEYİZ DEDİLER'

Terkoğlu'nun ulaştığı Umut Elmas, “2022 yılı içerisinde e-Nabız projesinin eski AKP gençlik kolları MKYK üyesi ve Ar-Ge başkanı olan Adem Ali Yılmaz’a ait TİGA isimli şirket tarafından Katar’a 100 Milyon dolar civarında bir bedelle satıldığını öğrendim. Ben de 6 Ağustos 2022 tarihinde şirketi sorgulayan bir tweet paylaştım" diye konuştu.

E-Nabız'ın Katar'a Satışıyla Patlak Veren Skandal! 'Bakanlık Binasında Çalışanı Alıkoydular' - Resim : 2

Elmas, mahkeme sürecini ise şöyle anlattı:

“Bakan yardımcısı Şuayip Birinci tarafından Türkiye’de iş yapamamakla, hatta ‘ekmek dahi yedirmemekle’ tehdit edilerek tweeti kaldırmam söylendi. Ben de kaldırmayıp istifa ettim. En yakın çalışma arkadaşım Filiz Gül de aynı tehdide maruz kalarak istifasını verdi. Benim ihtarnamemi dikkate almayan bakanlık, tweetimi gerekçe göstererek kontratımı feshetti. Aynı şekilde Filiz için de ihtarnameyi dikkate almayıp bakanlığa ait bilgisayarı gerekçe göstererek zimmet suçlaması yönelttiler.

'ÇALIŞANI BAKANLIKTA ALIKOYDULAR'

16 Eylül 2022 gecesi koordinatörü olduğum birimin çalışanı İlkay Kaynak, bakanlık binasında bir gece boyunca alıkonuldu. Psikolojik işkenceye maruz kaldı ve kişisel verileri zorla ele geçirildi. İlkay da bu olay üzerine bakanlığa bu alıkonulma hadisesini içeren bir ihtarname göndererek istifasını verdi. Benimle aynı ekipte olan Ozan Beyhan da gıyabında aynı tehditlere maruz kaldığı için istifa etti.”

Elmas, olayın ardından savcılığa aleyhlerinde dilekçe verildiğini, savcılığın 4 bakanlık çalışanını sabaha karşı gözaltına aldığını, 4 gün gözaltı ve 50 gün ev hapsinin ardından yargılandıklarını, sonunda da beraat ettiklerini aktardı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AVUKAT SERDAR ÖKTEM SUİKASTİNİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI
AVUKAT SERDAR ÖKTEM SUİKASTİNİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI
SON DAKİKA! Madame Coco’nun sahibinin eşinden 150 milyon TL talep
SON DAKİKA! Madame Coco’nun sahibinin eşinden 150 milyon TL talep
Bodrum’da Tartışmalar Büyüyor: Kızılağaç, Marina Vista ve İhale Soruları
Bodrum’da Tartışmalar Büyüyor: Kızılağaç, Marina Vista ve İhale Soruları
Ayhan Bora Kaplan davasında 4 kişi için tahliye kararı
Ayhan Bora Kaplan davasında 4 kişi için tahliye kararı
Son Haberler
İBB ve Bakırköy Belediyesi yöneticilerinin yargılandığı
İBB ve Bakırköy Belediyesi yöneticilerinin yargılandığı "suç...
AVUKAT SERDAR ÖKTEM SUİKASTİNİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI
AVUKAT SERDAR ÖKTEM SUİKASTİNİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI
SON DAKİKA! Madame Coco’nun sahibinin eşinden 150 milyon TL talep
SON DAKİKA! Madame Coco’nun sahibinin eşinden 150 milyon TL talep
BAŞKAN KEMAL ÇEBİ VE AİLESİNİN ACI GÜNÜ
BAŞKAN KEMAL ÇEBİ VE AİLESİNİN ACI GÜNÜ
Bodrum’da Tartışmalar Büyüyor: Kızılağaç, Marina Vista ve İhale Soruları
Bodrum’da Tartışmalar Büyüyor: Kızılağaç, Marina Vista ve İhale...
Köfteci Yusuf’ta domuz eti iddiası ortalığı karıştırmıştı! Şirketin avukatı cevap verdi
Köfteci Yusuf’ta domuz eti iddiası ortalığı karıştırmıştı! Şirketin avukatı cevap verdi

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Politika
Dünya
Teknoloji
Magazin
Seçim
Belediye
Eğitim
Sağlık
Yaşam
Spor
Asayiş
Çevre
Genel
Yerel
Kültür - Sanat
Ekonomi-Finans
Dış Haberler
Güvenlik
Bilim ve Teknoloji
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dış Haberler
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.