CHP'nin A Takımındaki değişiklikler devam ediyor. Yeni MYK ile yapılan toplantıda Engin Özkoç'un örgütlerden sorumlu bir koordinatör atanması kararlaştırıldı. Öte yandan Özkoç'tan da sürpriz bir paylaşım geldi.
Seçim sonrası yenilenen CHP'nin MYK kadrosunda parti örgütü ve örgüt yönetimlerini kendisine bağlayan Kılıçdaroğlu, bu kararından vazgeçerek Engin Özkoç'u danışman olarak Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı pozisyonuna atadı.
Seçimler sonrası CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri istifalarını sunmuş ve yeni isimler atanmıştı. MYK'da kendisiyle birlikte 18 olan üye sayısını 15'e düşüren Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener gibi parti örgütlerini kendisine bağlamıştı. Ancak Kılıçdaroğlu, bu kararından geri adım attı.
PARTİ ÖRGÜTLERİNİ ENGİN ÖZKOÇ'A VERDİ
Kulislere düşen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, kendisinin sorumluluğunda olan parti örgütü ve örgüt yönetimleri görevini Engin Özkoç'a verdi.
DANIŞMANLIK FORMÜLÜ KULLANILDI
Engin Özkoç, Parti Meclisi Üyesi olmadığı için Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilemedi. Bu nedenle Özkoç, Genel Başkan Başdanışmanı olarak 'Örgütlerden Sorumlu Genel Koordinatör' görevine getirildi. Engiz Özkoç kimdir?Sakarya, Kayalar'da 1962 yılında doğan Engin Özkoç Kastamonu Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Anadolu Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldı. Adalet Yüksekokulu mezunudur. Siyasete CHP Gençlik Kollarında başladı. Sakarya'da Belediye Başkan Yardımcılığı ve 4 dönem Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundu. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 24, 25, 26 ve 27. dönemde Sakarya Milletvekili seçildi. TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda yer aldı. CHP TBMM Grup Yönetiminde bulundu. Genel Başkan Başdanışmanlığı ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Sözcülüğü yaptı. Özkoç, CHP Grup Başkanvekilidir. Bekârdır.