• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Seçim Belediye Eğitim Sağlık Yaşam Spor Asayiş Çevre Genel Yerel Kültür - Sanat Ekonomi-Finans Dış Haberler Güvenlik Bilim ve Teknoloji
  • Ara
SON DAKİKA:
00:12
İBB ve Bakırköy Belediyesi yöneticilerinin yargılandığı "suç örgütü" davasında rüşvet ve talimat tartışması
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Belediye
  3. BEŞİKTAŞ'IN KENT KÜLTÜR DERGİSİ b+ YENİ SAYISIYLA YAYINDA
Belediye
Yayınlanma: 04 Ocak 2021 - 18:22

BEŞİKTAŞ'IN KENT KÜLTÜR DERGİSİ b+ YENİ SAYISIYLA YAYINDA

Belediye
04 Ocak 2021 - 18:22
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
BEŞİKTAŞ’IN KENT KÜLTÜR DERGİSİ b+ YENİ SAYISIYLA YAYINDA

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın göreve gelmesinin ardından Beşiktaş'ın simge yayını b+ dergisi 2020 yılı başında yeniden yayın hayatına başlamıştı. Kentin kültürünü ve ruhunu yansıtan b+ dergisinin yeni sayısı çıktı. Takipçilerinin ‘dergilik’ uygulamasıyla da ulaşabileceği yeni sayıda Beşiktaş’ın sanat ve edebiyat ilişkisi çeşitli yönleriyle ele alınıyor.

Zengin içeriğiyle okurların beğenisine sunulan son sayıda Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da “2020’de tüm olumsuzluklara rağmen, Beşiktaş’ta yükselen dayanışma ruhu yarınlarımıza dair en büyük umut kaynağımız. Birlikte hareket ettiğimizde aşamayacağımız engel olmadığını gördük. Beşiktaş’ta birlikteliğimizden aldığımız güçle yeni bir hayat inşa ediyor ve yarına umutla bakıyoruz” diyerek yeni yıl tebrik mesajını iletti.

Üç ayda bir yayınlanan b+’nın yeni sayısında Beşiktaş’ın sanat ve edebiyat ilişkisi çeşitli yönleriyle ele alınıyor. b+’nın Yayın Yönetmeni Görkem Kızılkayak’ın “Şairin Kent Rehberi” başlıklı yazısı Beşiktaş’ı, Behçet Necatigil, Orhan Veli, Yahya Kemal gibi şair ve edebiyatçılarımızın dizeleri ve tanıklıklarıyla anlatıyor.

Devasa alanları sanat serine dönüştüren Land Art (Kırsal Sanat) sanatçısı Saype belediyemizin de destekçileri arasında yer aldığı “Beyond Walls-Duvarların Ötesi” projesi kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü Bahçesi, Beykoz Çayırı ve Atatürk Köprüsü’ne bağlı bulunan yüzen platformda üç ayrı esere imza atmıştı.

Saype hem projesinin doğuşunu hem de çalışmalarını projenin mimarlarından Görkem Kızılkayak’a anlattı.

Bu projenin diğer destekçilerinden birisi de İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu’ydu. Başkonsolos Julien Thöni ile de İstanbul izlenimlerini, İsviçre ve Türkiye arasındaki kültürel ve ticari ilişkileri, planladığı projelerini anlattı.

Heykel sanatının iyi örneklerini kamusal alanda Beşiktaşlılarla buluşturan Beşiktaş Belediyesi, ünlü şairimiz Melih Cevdet Anday’ın yakılan heykelini onararak Şairler Sofası Parkı’ndaki yerine yerleştirdi. Bu yılki Bienal’de sergilenen iki eser de kalıcı olarak Sanatçılar ve Aykut Barka Deprem parklarına yerleştirildi. Okurlar, salgından en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen sanat kurumlarının bu zorlu dönemi nasıl atlattıklarını ve yeni projelerini de “Sanata Sığınmak” başlıklı röportajlardan okuyabilecekler. Adını kadın dayanışmasını anlatan mitolojik bir öyküden alan Procne Kadın Korosu üyelerinden Pınar Karadeniz hem koronun öyküsünü hem de salgın döneminde yaptıkları yeni çalışmaları b+ için anlattı.

b+’nın her sayısında etraflıca incelenen semt başlığının bu ayki mahallesi Yıldız’dı. Yıldız’ın görkemli tarihine rağmen sakin köşelerinde kendi halinde akan

ağırbaşlı hayatın izlerini ve değişimi dergideki sayfalardan okunabilecek. Beşiktaş’ın köklü spor kulüplerinden Yıldız Spor’un hikâyesi, Beşiktaşlı efsane futbolcu Refik Osman Top’un ve Beşiktaşlı Tarihçi Cavid Baysun’un hayat öyküsü de b+’nın özel konuları arasında. Bu sayının bisiklet rotasının başlığı Yokuştaş. Aydan Çelik, Dolmabahçe’den Aşiyan’a kıyıdan giden rotayı bu sefer bisikletle yokuşları kah tırmanarak kah inerek okurlar için aştı ve haritaladı.

Beşiktaş Belediyesi, COVID-19 ile mücadelede hemen harekete geçip kısa sürede organize olarak salgından en fazla etkilenen yalnız yaşayan, engelli ve dezavantajlı komşularının yanında olmuştu. Salgının yoğun biçimde yaşandığı bu günlerde ise Beşiktaş Belediyesi tüm hizmetlerinin yanı sıra Saha Çözüm Hareketi’ni hayata geçirdi. Alanında uzman kişilerden oluşturulan ve vatandaşların sorunlarını bizzat yerinde dinleyerek çözüm üreten ekiplerin çalışmaları ve yeni hizmete giren Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi ile ilgili bilgiler de derginin son sayısının konuları arasında.

Ayrıca ‘Virüs ve Uygarlık’ başlıklı makalede de çağımız filozof ve felsefecilerinin koronavirüs sonrası ile ilgili yorumları ve öngörüleri derginin sayfalarına yansıtılmış.

İlginizi Çekebilir
İBB ve Bakırköy Belediyesi yöneticilerinin yargılandığı
İBB ve Bakırköy Belediyesi yöneticilerinin yargılandığı "suç örgütü" davasında rüşvet ve talimat tartışması
5 milyon Euro'luk rüşvet çarkı! İmamoğlu suç örgütü Capacity AVM'ye çökmeye kalktı
5 milyon Euro'luk rüşvet çarkı! İmamoğlu suç örgütü Capacity AVM'ye çökmeye kalktı
Üsküdar Belediyesi'nde
Üsküdar Belediyesi'nde "gölge başkan" itirafı: Rüşvet operasyonu deşifre oldu
BAŞKAN BOZKURTER
BAŞKAN BOZKURTER "İTİBARSIZLAŞTIRMA GÖRÜNTÜLERİNE "CEVAP VERDİ ..
Son Haberler
İBB ve Bakırköy Belediyesi yöneticilerinin yargılandığı
İBB ve Bakırköy Belediyesi yöneticilerinin yargılandığı "suç...
AVUKAT SERDAR ÖKTEM SUİKASTİNİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI
AVUKAT SERDAR ÖKTEM SUİKASTİNİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI
SON DAKİKA! Madame Coco’nun sahibinin eşinden 150 milyon TL talep
SON DAKİKA! Madame Coco’nun sahibinin eşinden 150 milyon TL talep
BAŞKAN KEMAL ÇEBİ VE AİLESİNİN ACI GÜNÜ
BAŞKAN KEMAL ÇEBİ VE AİLESİNİN ACI GÜNÜ
Bodrum’da Tartışmalar Büyüyor: Kızılağaç, Marina Vista ve İhale Soruları
Bodrum’da Tartışmalar Büyüyor: Kızılağaç, Marina Vista ve İhale...
Sayıştay ortaya çıkardı: Berat Albayrak'ın onayıyla 144.5 milyon lira harcanmış
Sayıştay ortaya çıkardı: Berat Albayrak'ın onayıyla 144.5 milyon lira harcanmış

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Politika
Dünya
Teknoloji
Magazin
Seçim
Belediye
Eğitim
Sağlık
Yaşam
Spor
Asayiş
Çevre
Genel
Yerel
Kültür - Sanat
Ekonomi-Finans
Dış Haberler
Güvenlik
Bilim ve Teknoloji
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dış Haberler
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.