• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Seçim Belediye Eğitim Sağlık Yaşam Spor Asayiş Çevre Genel Yerel Kültür - Sanat Ekonomi-Finans Dış Haberler Güvenlik Bilim ve Teknoloji
  • Ara
SON DAKİKA:
08:13
Beyaz Saray yemeğinde silah sesleri! Trump apar topar salondan çıkarıldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Belediye
  3. BAKIRKÖY'DE BAŞKAN DR.KERİMOĞLU MAHKEME KARARINA UYUN YEŞİL ALAN OLSUN DEDİ, AKP İSE RANTA DESTEK OLDU!
Belediye
Yayınlanma: 06 Temmuz 2019 - 15:53

BAKIRKÖY'DE BAŞKAN DR.KERİMOĞLU MAHKEME KARARINA UYUN YEŞİL ALAN OLSUN DEDİ, AKP İSE RANTA DESTEK OLDU!

Belediye
06 Temmuz 2019 - 15:53
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
BAKIRKÖY'DE BAŞKAN DR.KERİMOĞLU MAHKEME KARARINA UYUN YEŞİL ALAN OLSUN DEDİ, AKP İSE RANTA DESTEK OLDU!

Bakırköy Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının son gününde ilginç bir olaya Bakırköy'lüler tanık oldu. Mahkeme karar olmasına rağmen AKP ''li meclis üyelerinin çekimser kalması dikkat çekiciydi.

15.02.2109 Tastikli Ataköy 7-8-9-10 Kısım mahallesi 1199 Ada 2. Parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planına itiraz hakkındaki İmar ve Bayındırlık komisyonu ile hukuk komisyonunun ortak raporuna ve mahkeme kararına istinaden yeşil alan olarak kalması gerektiğinin oylamasında CHP Meclis üyeleri yeşil alan kalsın 'evet ',MHP Meclis üyesi Ahmet Altun yeşil alan kalsın 'evet ',

AKP Meclis üyeleri Hamit Cebeci ,Servet Toraman,Suat Karaçorlu,Emine Dirican,Ömer Kaan Kara 'nın mahkeme kararı olmasına rağmen Bakırköy'lülerin haklarını korumaları gereken meclis üyelerinin çekimser kalması akıllarda soru işareti yarattı.

AKP Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane Grup başkanlığında toplanan meclis üyeleri,mahkeme kararı  yeşil alan olmasına rağmen ,mahkeme kararını da dikkate almayarak  çekimser oy kullanılması herkesi şaşırttı.

Yeşil alanın imara açılmasını isteyen,yerin  sahibinin Kayseri'li İşadamı Süleyman Çetinsaya'ya ait bir şirketin olması ,AKP İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane 'ninde Kayserili olması yeşil alan olmasını mı engelledi diye Bakırköy'lü soruyor?

DÜN DÜNDÜR,BUGÜN BUGÜNDÜR!

Dün sağlık alanı olsun ,bugün yeşil alan olsun!

2011’de eski Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen döneminde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar planında yeşil alan statüsündeki arsanın Sağlık Tesisi Alanı olarak değiştirildiği ortaya çıktı.

Asıl ilginç olan ise o dönem yeşil alan statüsündeki arsanın sağlık tesisi alanına çevrilmesinde bu karara imza atanlardan Cavit Ganiç'in  (şimdiki Teknik Başkan Yardımcısı) bugün yeşil alana çevrilmesi için evet oyu vermesi.

NELER OLMUŞTU!

Ataköy’deki yeşil alana sağlık tesisi yapılmak istenmesi, ‘Tosun Paşa’ filmindeki ‘Yeşil Vadi’ kavgasına dönüştü. Arazi sahipleri ile mahalleli arasındaki tartışma ‘tabela savaşı’ başlattı. Önce arazi sahibi vakıf, ardından da mahalleli, “Bizi anlayın” başlıklı tabelalar dikti. Belediyeden ise; “Yargı kararı neyi gerektiriyorsa biz ona uyarız.

Burası yeşil alan. Buraya inşaat ruhsatı vermemiz mümkün değil. Vatandaş park istiyor, biz de park olmasından yanayız” açıklaması geldi.

T.C. Emlak Bankası Muntazam Sosyal Güvenlik ve Yardım Vakfı imzalı tabelada; Bu arsa 1964’te planlanan Ataköy’ün ilk ve tek sağlık tesisi alanıdır. 4877 üyesinin maaşlarından ayırdıkları katkılar ile 1977 yılında vakfımızca satın alınmıştır. Üzerinde ağaç bulunması yeşil alan olduğu anlamına gelmemektedir. İlk planlardan beri imarlı arsadır. Günümüzdeki en önemli haklardan biri olan mülkiyet hakkına saygı duyun” ifadeleri yer aldı.

VATANDAŞ: SİZ DE BİZİ ANLAYIN…


Vatandaşlar tarafından dikilen ‘Bakırköy halkı’ imzalı tabelada ise; Siz de bizi anlayın ve yeşil alanımızı terk edin. Bu arazinin tamamı 1/5000’lik planlarda yeşil alan olup, Munzam Vakfı bu planın iptali için 1. İdare Mahkemesi’ne dava açmış ve kaybetmiştir. 1. İdare Mahkemesi’nin ret kararını Danıştay 6. Dairesi de onaylamıştır.

Yani bu alan resmen yeşil alandır ve askeri yasak alanıdır. Tapudaki şerhten dolayı da özel şirketlere satılamaz” sözleri dikkat çekti.

OLAYIN GEÇMİŞİ VE AYRINTILARI…


2001’de tasfiye edilen Emlak Bankası’na ait 3 dönümlük arsa 1999’da 29 milyar (6 sıfır atılmadan önce) liraya Emlak Bankası Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardım Vakfı’na satıldı. Kartaltepe Mahallesi Ataköy 7-8 kısımda yer alan arsa 2003 yılında onanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nda “Park ve Dinlenme Alanı” olarak ayrıldı.

Buna karşı açılan dava Danıştay tarafından onanarak yeşil alan statüsü yargı tarafından da kesinleştirildi.

Fakat geçen yıllarda  arsada birden inşaat faaliyeti başladı.

Mahallelinin Bakırköy Belediyesi’ne müracaat etmesi üzerine vakfın elindeki arazi ile ilgili 2011’de eski Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen döneminde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar planında yeşil alan statüsündeki arsanın Sağlık Tesisi Alanı olarak değiştirildiği ortaya çıktı.

İstanbul 2. İdare Mahkemesi’nde yürütmenin durdurulması ve uygulama imar planının iptaline yönelik dava açıldı.

Alanın yeşil alan statüsünde olduğuna dair Danıştay’ca onanıp kesinleşen mahkeme kararına da atıfta bulunarak, alt ölçekli planların üst ölçekli plana uygun olması gerektiği vurgulandı.

Emlak Bankası Munzam Vakfı araziyi Talas Eğitim Turizm İnşaat firmasına geçen yıllarda nisan ayında

11 Milyon 800 bin liraya sattı.

Arsanın yeni sahipleri de mahkemeden 1/5000 binlik Nazım İmar Planı’nın düzeltilmesini istemişti.

http://www.bakirkoygazetesi.com/bakirkoy-de-akp-mahkeme-kararina-ragmen-rant-dedi/7793/

İlginizi Çekebilir
CHP’li Ataşehir Belediyesi’ndeki kirli çarkta ‘Ekrem İmamoğlu’ modeli! Rüşvet paraları hiyerarşiye göre paylaşılmış!
CHP’li Ataşehir Belediyesi’ndeki kirli çarkta ‘Ekrem İmamoğlu’ modeli! Rüşvet paraları hiyerarşiye göre paylaşılmış!
BEŞİKTAŞ’TA 23 NİSAN DÜNYA BARIŞ PARKI’NDA KUTLANACAK
BEŞİKTAŞ’TA 23 NİSAN DÜNYA BARIŞ PARKI’NDA KUTLANACAK
Ataşehir Belediyesi'nde Onursal Adıgüzel dahil 19 şüpheli tutuklandı | Rüşvet ağının merkezinde hastane projeleri
Ataşehir Belediyesi'nde Onursal Adıgüzel dahil 19 şüpheli tutuklandı | Rüşvet ağının merkezinde hastane projeleri
Vahim iddia: İskan alamayan müteahhit, Onursal Adıgüzel’in katıldığı cenazeyi basmış
Vahim iddia: İskan alamayan müteahhit, Onursal Adıgüzel’in katıldığı cenazeyi basmış
Son Haberler
Beyaz Saray yemeğinde silah sesleri! Trump apar topar salondan çıkarıldı
Beyaz Saray yemeğinde silah sesleri! Trump apar topar salondan çıkarıldı
ABD, Esenyurt'taki tekstil firmasını kara listeye aldı!
ABD, Esenyurt'taki tekstil firmasını kara listeye aldı!
CHP’li Ataşehir Belediyesi’ndeki kirli çarkta ‘Ekrem İmamoğlu’ modeli! Rüşvet paraları hiyerarşiye göre paylaşılmış!
CHP’li Ataşehir Belediyesi’ndeki kirli çarkta ‘Ekrem İmamoğlu’...
SON DAKİKA: WhatsApp’ta Gizlilik Alarmı! Kapalı Grup Paylaşımı Tutuklamayla Sonuçlandı
SON DAKİKA: WhatsApp’ta Gizlilik Alarmı! Kapalı Grup Paylaşımı...
BEŞİKTAŞ’TA 23 NİSAN DÜNYA BARIŞ PARKI’NDA KUTLANACAK
BEŞİKTAŞ’TA 23 NİSAN DÜNYA BARIŞ PARKI’NDA KUTLANACAK
AYM'ye yeni üye
AYM'ye yeni üye

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Politika
Dünya
Teknoloji
Magazin
Seçim
Belediye
Eğitim
Sağlık
Yaşam
Spor
Asayiş
Çevre
Genel
Yerel
Kültür - Sanat
Ekonomi-Finans
Dış Haberler
Güvenlik
Bilim ve Teknoloji
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dış Haberler
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.