• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Politika
  • Dünya
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Seçim Belediye Eğitim Sağlık Yaşam Spor Asayiş Çevre Genel Yerel Kültür - Sanat Ekonomi-Finans Dış Haberler Güvenlik Bilim ve Teknoloji
  • Ara
SON DAKİKA:
00:12
İBB ve Bakırköy Belediyesi yöneticilerinin yargılandığı "suç örgütü" davasında rüşvet ve talimat tartışması
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKP'li başkan rekora koşuyor: 27 ayda 3. Özel Kalem Müdürü ataması...
Gündem
Yayınlanma: 06 Temmuz 2021 - 17:41

AKP'li başkan rekora koşuyor: 27 ayda 3. Özel Kalem Müdürü ataması...

Gündem
06 Temmuz 2021 - 17:41
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AKP'li başkan rekora koşuyor: 27 ayda 3. Özel Kalem Müdürü ataması...

Özel Kalem Müdürlüğü kadrosunun memuriyete geçiş basamağı olarak kullanılmasının son örneği İzmir’de yaşandı. AKP'li Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, göreve geldiği 27 aylık süreçte 3'üncü Özel Kalem Müdürü atamasını gerçekleştirdi. Söz konusu atama, parti içerisindeki siyasi kadroların belediyeye taşınması olarak nitelendirildi.

2019 yerel seçimlerinde AKP’den Bergama Belediye Başkanı seçilen, nisan ayında mazbatasını alan Hakan Koştu, göreve geldiği ilk günlerde Özel Kalem Müdürü olarak Şenol Çakı’yı atadı. 

Şenol Çakı, AKP’li Bergama Belediyesi’nin eski başkanı Raşit Ürper’in Belediye Başkanlığı döneminde (2005-2009) Bergama Belediyesi’nin şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği yapıyordu.

MEMURLUK HAKKI ALANA KADAR GÖREVİ DEVRETTİ

Koştu’nun göreve getirdiği Çakı, bir süre sonra Özel Kalem Müdürlüğü görevini, 2014 yılında AKP'den Bergama Belediye Başkan Adayı olan Hasan Şahin'in oğlu Osman Şahin’e devretti. Şahin, memurluk hakkı alınca, Şenol Çakı görevine kaldığı yerden devam etti.

ÜÇÜNCÜ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ ATANDI

Koştu’nun 27 ayda atadığı üçüncü Özel Kalem Müdürü ise yine tanıdık çıktı. Koştu’nun atadığı isim Mücahit Uslu. 

 

Mücait Uslu; AKP Bergama Eski İlçe Yöneticisi, AKP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Rafet Uslu’nun oğlu.  

Mücahit Uslu, Haziran ayının son haftasında belediyede göreve başladı, İçişleri Bakanlığı’ndan ataması onaylandı. Ancak belediyenin resmi internet sitesinde ve belediye binasındaki Özel Kalem Müdürlüğü makamımda halen Şenol Çakı bulunuyor.

CHP: KAYIRMACILIK UYGULAMASININ BİR VERSİYONU

Söz konusu atamaya tepki gösteren CHP Bergama İlçe Başkanı Ecevit Canbaz, “Bu atama, Türkiye’deki kayırmacılık uygulamasının Bergama’daki tipik bir versiyonudur. Tek uğraşları, tek çabaları; kendi yandaşlarının çocuklarını şartları ve koşulları zorlayarak bir şekilde ikame etmektir. 6 ayda bir değişiklik yapıyorlar memur yapabilmek için” dedi. 

“SİYASİ KADROLARI BELEDİYEYE TAŞIYORLAR”

Ataması yapılan kişilerin, parti içerisinde Hakan Koştu'ya sempatik bakan kişiler olmadığını belirten Bergama Belediyesi’nin CHP’li eski Başkanı Mehmet Gönenç, “Parti içerisindeki siyasi kadroları, belediyeye müdür olarak taşımak için yasayı kullanıyorlar. Bu atanan kişilerden birisi eski ilçe başkanının oğlu. Bir diğeri ilçe yönetim kurulu üyesinin oğlu. Liyakata bakılmadan, belediyenin gereksinimi olup olmadığına bakılmadan siyasi kadroları belediyeye taşıyorlar. Bildiğim kadarıyla bu kişiler, parti içerisinde şu anki belediye başkanına çok sıcak bakan, çok sempatik bakan kişiler de değiller. Belediye başkanı bu yolla belki de parti içerisinde oluşabilecek olası bir muhalefeti kendine karşı parti yönetimi tarafından yeniden atanabilmek, ilçe örgütünün desteğini alabilmek ya da şirinlik için yapıyor olabilir. Ne amaçla olursa olsun yapılan etik değil. Belediyenin içerisinde yıllardır görev yapmış ve belediyenin kurumsal hafızası olmuş olan bir sürü nitelikli memurları, müdürleri, teknik elemanları ya mobbing uygulayarak ya da başka yerlerde görevlendirerek uzaklaştırdılar” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ: BANKAMATİK MEMURU OLARAK İŞE BAŞLATILMIŞTIR

İYİ Parti Bergama İlçe Başkanı Nuri Çiftçi ise, “Bergama Belediyesi’nde de diğer AKP’li belediyelerde yaşanan siyasi kadrolaşma görülüyor. AKP’li ve MHP’li gençlerin liyakat gözetilmeden, KPSS’siz olarak işe başladığını görüyoruz. AKP’li gençlere kadro açılıyor. MHP’li gençlere ise şirketlerde iş veriliyor. Bir eğitimci olarak siyasi kadrolaşmayla işe alınan bu gençler için üzüntü duymaktayım. Tüm gençlerimiz kendi potansiyelleri ile kariyer sahibi olmayı hak ediyorlar. Koştu, daha önceki atamalarda da kamuoyunda olumsuz şekilde gündeme gelmiştir. Mücahit Uslu, bankamatik memuru olarak işe başlatılmıştır. Bergama Belediyesi‘ndeki görevine de gitmemektedir. Yaşanan olayları kınıyorum. Gençlerimizin böyle bir muameleye alet edilmelerine üzülüyorum. Atatürk’ün dediği gibi; ‘Benim kartvizitim bile işe yaramıyor. İşte benim özlediğim Cumhuriyet.’ böyle bir yönetimi özlüyorum” diye konuştu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AVUKAT SERDAR ÖKTEM SUİKASTİNİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI
AVUKAT SERDAR ÖKTEM SUİKASTİNİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI
SON DAKİKA! Madame Coco’nun sahibinin eşinden 150 milyon TL talep
SON DAKİKA! Madame Coco’nun sahibinin eşinden 150 milyon TL talep
Bodrum’da Tartışmalar Büyüyor: Kızılağaç, Marina Vista ve İhale Soruları
Bodrum’da Tartışmalar Büyüyor: Kızılağaç, Marina Vista ve İhale Soruları
Ayhan Bora Kaplan davasında 4 kişi için tahliye kararı
Ayhan Bora Kaplan davasında 4 kişi için tahliye kararı
Son Haberler
İBB ve Bakırköy Belediyesi yöneticilerinin yargılandığı
İBB ve Bakırköy Belediyesi yöneticilerinin yargılandığı "suç...
AVUKAT SERDAR ÖKTEM SUİKASTİNİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI
AVUKAT SERDAR ÖKTEM SUİKASTİNİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI
SON DAKİKA! Madame Coco’nun sahibinin eşinden 150 milyon TL talep
SON DAKİKA! Madame Coco’nun sahibinin eşinden 150 milyon TL talep
BAŞKAN KEMAL ÇEBİ VE AİLESİNİN ACI GÜNÜ
BAŞKAN KEMAL ÇEBİ VE AİLESİNİN ACI GÜNÜ
Bodrum’da Tartışmalar Büyüyor: Kızılağaç, Marina Vista ve İhale Soruları
Bodrum’da Tartışmalar Büyüyor: Kızılağaç, Marina Vista ve İhale...
Eski Emniyetçi Mehmet Faruk Çelebi, Mersin Limanı’ndaki kokain operasyonlarını yorumladı
Eski Emniyetçi Mehmet Faruk Çelebi, Mersin Limanı’ndaki kokain operasyonlarını yorumladı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Politika
Dünya
Teknoloji
Magazin
Seçim
Belediye
Eğitim
Sağlık
Yaşam
Spor
Asayiş
Çevre
Genel
Yerel
Kültür - Sanat
Ekonomi-Finans
Dış Haberler
Güvenlik
Bilim ve Teknoloji
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dış Haberler
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.